Roodgele Brieven (37) : Lijn doortrekken in 2019

Hey Niet te Kraken,

Zo, dat zit er allemaal weer op, de feestdagen en alles. Het is januari. De kalender van het Sfeerteam ADHD hangt voor zo lang het duurt in de wc. De beste wensen hè. Dat het maar een mooi jaar mag worden. Ik was vooral moe en ziek de laatste weken van het jaar, dus ik ben helemaal klaar voor het volgende jaar. Naast jouw aanbevelingen als Home Alone en All you Need is Love heb veel naar Darts en het Top 2000 Café gekeken. Het mooiste aan Darts vind ik die analyses tussendoor in de studio. Teksten als ‘Het moet nu doorpakken’ en ‘Hij laat het liggen op zijn dubbels’. De gehele Nederlandse top van de Dartwereld zit daar dan, maar voor dit soort teksten hoef je toch geen kenner te zijn? Dat zie ik zelf ook en mijn dartscarrière is beëindigd vijftien jaar geleden toen mijn Winmau dartbord wat hard werd en de pijlen er vanzelf uitvielen. En dat café van de Top 2000 is ook enerverend. Het is alsof de mensen allemaal dronken gevoerd worden voordat ze naar binnen mogen. Ik snap best dat je uit je dak gaat bij het horen van bepaalde muziek. Dat doe je naar mijn mening bij een concert of een goed feestje. Maar niet bij het horen van een bepaald liedje, die ze dan allemaal al zo lang niet gehoord hebben, in een café. Als je dat zo’n mooi liedje vindt zet je het toch gewoon op thuis? Tegenwoordig heb je daar Spotify voor. Die geven je zelfs tips van andere nummers om te luisteren. Je hoeft niet te wachten op de Top 2000 elk jaar. Dat doen die mensen wel lijkt het.

kalender

Januari

Jij hebt in je vorige brief al uitgebreid teruggeblikt op vorig jaar. Daar hoeven we verder niet meer zo veel over te zeggen dus. 2019 hoeft van mij niet zo’n jaar van extremen te worden als het aan mij ligt. Zoals we nu bezig zijn is het goed. We eindigden de december ook nog eens met een mooie overwinning in Waalwijk, waar ik vooraf al wel voor een gelijkspelletje had getekend. En ik ben die wedstrijd tegen FC Den Bosch nog niet vergeten. Vond ons echt goed spelen toen. Natuurlijk werd er niet gescoord, maar een wedstrijd als die hadden we wel even nodig voor het goede gevoel. Iedereen heeft nu ongeveer twee weken vakantie gehad. Als je je in de selectie verplaatst is dat ook wel even lekker, een paar weken vrij. Zij zitten al vanaf midden juni bij elkaar op de lip. Elke week weer klaar gesmeed worden voor de volgende wedstrijd. Lijkt me allemaal best intensief, vooral met de manier waarop trainer Stegeman dat lijkt te doen. Verslappen is er niet bij. Het is dan ook wel interessant hoe spelers terugkeren na deze ‘vakantie’. Stegeman lijkt me iemand dat als een speler ook maar iets verzaakt hij de volgende speler in de rij een kans geeft. Dat trainingskamp in Turkije zal dus een pittige worden op het scherpst van de sneden.

Stegeman kent de weg in Belek. Hij is er met Heracles al eerder geweest. Ik was graag ook gegaan, maar het kwam me financieel niet uit. Echte prijsvechters vliegen in deze tijd niet naar Belek, dus werd het allemaal te ingewikkeld. Vier jaar geleden ben ik wel geweest, toen nog in Portugal. Daar kon je wel een aardig goedkoop retourtje voor kopen. Dat was leuk hoor. Begin januari en prachtig weer daar in Zuid Portugal. Ik weet nog dat het in Nederland koud was toen we vertrokken en na de landing voelde je meteen die ‘warmte’. Het was een graad of 20, helemaal lekker met de zon erbij, een soort mini-vakantie. We waren er drie dagen en drie dagen hebben we op het terras gezeten. Uiteraard pakten we, we waren met z’n vijven, een oefenwedstrijd mee. Ook trapten we nog een balletje tijdens een training een dag later op een prachtig vlak trainingsveld. Zoals bekend zat het Go Ahead Eagles van Foeke Booy toen in een redelijk dalende lijn en verloor van Farense, een tweedeklasser uit Faro. Later dat trainingskamp verloren ze ook nog met 5-1 van Sparta, maar toen waren we gelukkig al weg. Pessimistisch als we waren toen hadden we toen ’s avonds na die wedstrijd tegen Farense bij een drinksessie al de conclusie getrokken dat het allemaal niet meer goed zou komen.  We hadden ook niet echt een klik met de meeste spelers van dat elftal en ik had ook het idee dat Foeke Booy het zelf ook allemaal wel best vond. Dat laatste was niet iedereen het mee eens overigens. Een maand of vijf later kregen we helaas gelijk en degradeerden we. Ondanks dat hebben we het nog steeds over dat uitje. We waren ook de enige supporters.

farense

In Belek zal het iets drukker zijn, want er is ook wat voor sponsoren geregeld. Ik hoorde dat er precies negen mensen mee gaan onder de noemer ‘sponsor’. Zij betalen 1500 euro voor vier dagen aanwezigheid en wat randentertainment. Ik vind het flink aan de prijs, maar een beetje sponsor heeft ook wel iets te besteden lijkt me? En als je Go Ahead Eagles écht leuk vindt en budget hebt, ga je mee. Maar ik zal er misschien iets te veel als supporter naar kijken. Verder heb ik weinig gehoord over supporters die er heengaan. Hopelijk duiken er opeens een paar op. Ik zou het wel begrijpen.

Tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s