Roodgele Brieven (39) : Lang leve trainingskampen

Hey Niet te Kraken,

Nou, de kalender hangt er al niet meer hoor. Met veel bravoure had ik dat ding opgehangen. Beetje geinen thuis natuurlijk, want de kalender werd thuis niet met de wave ontvangen. Toen ik vandeweek thuiskwam lag de kalender al bij het oud-papier, onder de Deventer Centraal, in de hoop dat ik de kalender niet meer zag. Ik kon het nog veiligstellen en nu ligt het op het stapeltje Go Ahead Eagles-gadgets, samen met jullie boek over de kampioenschappen van Go Ahead en de oudejaars special van Go Ahead Eagles. Waarschijnlijk prop ik het allemaal in een laatje wat al te vol zit met opgespaarde prullaria van de club.

Ik merkte bij jou een kleine afkeer tegen trainingskampen als ik het goed begreep. Jij vond veel berichten erover maar nutteloos. Eigenlijk vond ik al die berichten van het trainingskamp wel leuk. Zo blijf je mooi op de hoogte. Ben je er als supporter toch nog een beetje bij. Ik mag Alfred Knippenberg graag aan het werk zien. Zoals hij de beker overhandigde aan die sponsor die de bal in de kruising jaste na een training, dat kan alleen de Knip. Die simpele duim in het vliegtuig. Werelds! En Hans de Vroome die met links een penalty feilloos binnenschiet. Dat is toch prachtig? Onze eigen Hans de Vroome. Kan dus gewoon een balletje trappen. Had jij dat verwacht? Ik niet. Ik had ook graag bij een training erbij gestaan naast het veld en dan die bal die toevallig aan komt rollen opeisen. Automatisch ga je dan toch elkaar aanspelen. Proberen iemand te poorten die even niet oplet. Dat je net even Paul Bosvelt poort. Daar heb je het dan nog maanden over. Dat hij jou daarna tegen de grond shuffelt blijft uiteraard het best bewaarde geheim ooit.

baco

Voetbalhumor


Jeff Stans, die samen met Thomas Verheijdt en Julius Bliek het hotel lieten zien. Vond ik ook mooi. Als ware veldheren liepen ze door dat complex, alsof het van hun was. Een kijkje bij Carla op de kamer. Wie wil dat nou niet? Zo waren we er toch een beetje bij. Ik heb zelfs die vragenrondjes met Istvan Bakx, Sam Beukema en Marco Heering gekeken. Die flauwe humor van teamgenoten om dan stomme vragen te stellen over of er al luchtjes gehaald zijn voor de vrouw, vind ik ook leuk. Of Verheijdt die aangeeft bij Beukema om even een Baco te brengen naar zijn kamer. Kleine speldenprikken. Mooi.

De klapper was toch het laatste filmpje waarin debutant Olaf Kok een liedje moest zingen, staand op een stoel, met iedereen om hem heen. Eerst nog even spannend, maar daarna uit volle borst ‘Bloed zweet en tranen’ van André Hazes zingen samen met de rest van de selectie. Zestien jaar hè dat pikkie. Misschien ben ik nu te romantisch, maar ik denk dat er een hele mooie groep staat, die veel van elkaar aanneemt en veel van elkaar kan hebben. Dat lijkt een goed teken voor de rest van het seizoen. Het kan ook zijn dat het gevoel goed was, omdat de net gespeelde wedstrijd tegen Kayserispor ook goed was.

turkije

Ouderwets behelpen op de laptop

Ik keek via die Turkse stream en volgens mij hadden die gasten weinig in te brengen. En daar gaan wel wat miljoenen in om hè, in die club. Ze moeten overigens nog wel even Deniz Türüç verkopen, maar dit terzijde. Go Ahead Eagles domineerde gewoon en best opvallend: we speelden twee helften met aanvallers op de linkerflank. Al maanden schreeuwen de supporters om een aanvaller op die plek en nu lijkt het echt te gaan gebeuren. Daardoor lijkt Jeff Stans er naast te gaan vallen. Het hele middenveld komt nu uit Brabant. Interessant of dit allemaal stand houdt met het oog op de wedstrijd zondag in Kerkrade tegen Roda JC. Zag dat Fox de wedstrijd live uitzendt. Die wedstrijd is trouwens de laatste van de tweede periode. Het was niet onze beste periode, maar in de top is het best spannend. Een stuk of zes clubs kunnen die titel halen. Roda JC is er daar een van, dus laten we maar beginnen hun geplande feestje te verstieren.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s