Roodgele Brieven (41) : Spitsvondig

Hey Niet te Kraken,

Zo, gaan we toch weer mooi als nummer drie het weekend in. Mooie opsteker, die we wel even nodig hadden na de domper in Kerkrade afgelopen zondag. Maar het ging allemaal niet zo makkelijk. De gasten uit Almere maakten het ons nog best lastig. Ok, ze hadden er een discutabele penalty voor nodig, maar ze namen toch mooi maar even de leiding. Wij hadden daarvoor overigens ook al lang een paar keer moeten scoren. We knokten ons uiteindelijk goed terug, om het daarna in de laatste minuten nog spannend te maken. Voor mijn gevoel zitten we wel vaker te billenknijpen tegen het einde van de wedstrijd. Laten we daar nou geen gewoonte van maken. Die derde plek is trouwens ook een mooie opsteker FOX-technisch. Aangezien de nummer 2 van de ranglijst pas op maandag speelt, wordt de wedstrijd tegen Cambuur waarschijnlijk live uitgezonden.

We maken dus moeilijk doelpunten. Tegen Roda JC creëerden we best wat kansen, maar deze afmaken blijft toch een dingetje. Nu koos trainer Stegeman weer voor Van Moorsel in de spits. Mooi woord trouwens, spits. Ik had voor de wedstrijd nog een paar discussies hierover, want ik vind dat je in thuiswedstrijden altijd met een echte spits moet spelen. Dus met Verheijdt, of eventueel met Werkhoven of Pouwels. Van Moorsel vind ik een middenvelder, wel heel diep staand, en die moet je dan op ‘tien’ zetten en anders nergens. We spelen in thuiswedstrijden altijd veel verder op de helft van de tegenstander en dus heb je dan (denk ik) meer aan Verheijdt. Bij uitwedstrijden zoals in Kerkrade en volgende week in Leeuwarden zou ik Van Moorsel opstellen, omdat er dan grotere afstanden afgelegd moeten worden en dat is nou net niet de specialiteit van Verheijdt. Nu speelde van Moorsel dus in de spits en hij scoorde, dus is er geen discussie. Toch heb ik een beetje het idee dat Stegeman het moeilijk vindt een speler als Van Moorsel op de bank te zetten en dan nu met deze optie kwam. Daarom vind ik het ook wel weer mooi dat Verheijdt invalt en meteen scoort. Hoe makkelijk het intikkertje ook was, het was toch wel een signaal van de Hagenees natuurlijk. Maakt de keus voor volgende week misschien niet lastiger, maar die week erop als we weer thuis spelen moet de puzzel weer opnieuw gelegd worden. Voor nu zou je kunnen zeggen dat Stegeman spitsvondig was door een oplossing te vinden, die goed uitpakte.

stegeman

Deze week kwam ik nog een oude foto van trainer John Stegeman tegen, poserend met een bal, in de zon, vlak voor een beginnend seizoen. Daar werden toen kaarten gemaakt voor de supporters, met een handtekening erop om het af te maken. Spaarmateriaal natuurlijk. Tegenwoordig heb je volgens mij een elftalfoto, met achterop allemaal vakjes, waar handtekeningen in geplaatst kunnen worden. Maar toen ik die foto zag dacht ik er nog even dat er eigenlijk niet veel bekend is van Stegeman hier als speler. Het kan zijn dat ik het al een keer gevraagd heb, maar is er in het archief nog wat zichtbaar over hem? Een sappig interview in het Deventer Dagblad ofzo? Iets met als titel ‘Ik ga er vijftien inschieten dit seizoen’.

heering

In de Matchday van vrijdagavond stond een interview met Marco Heering. Er stond nog een vraag in over zijn muzieksmaak en dan word ik altijd enthousiast hè. Hij zegt dat hij eigenlijk een echte hardrocker is, met een voorkeur naar bands als Metallica, Slayer en Machine. Voordat de lezers allemaal gaan zoeken op Spotify: Met de band Machine bedoelt Heering Machine Head. Dit seizoen krijgen supporters de ruimte om hun eigen muzieksmaak te ventileren in de radiokamer van Go Ahead Eagles, zodat er voor de wedstrijden ook weleens wat meer diverse muziek gedraaid wordt. Ik stel voor dat Heering ook een keer zijn lijstje aanbied aan Rob de Jong, zodat we wat Heavy Metal door de speakers krijgen. Ik zou er persoonlijk wel enthousiast van worden om het stadion binnen te lopen en op de achtergrond ‘Black Magic’ van Slayer of ‘Master of Puppets’ van Metallica te horen. Maar dat is smaak. Misschien dat ik het wel draai voordat de wedstrijd Cambuur-Go Ahead Eagles begint vrijdagavond thuis. Of zal ik er heengaan? Ik twijfel nog.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s