Roodgele Brieven (47) : Smullen van doelpunt uit het boekje

Hey Niet te Kraken,

Ruim twee uur na de wedstrijd zat ik met twee andere gasten in een huiskamer. Eentje bereidde hapjes voor. Zijn vrouw had opgeroepen dat de vriezer leeg moest, want daar lagen twee zakken met snacks in de weg. Voor zoiets waren we wel te porren. In het supportershome heb ik nog nooit kleine snacks gezien en ‘boven’ in de lounge zijn ze ook niet heel scheutig. Dus dan moet je het zelf opzoeken. Deze kans konden we niet laten lopen. De ‘kok’ van dienst had zijn frituurinstallatie in de schuur staan. Heel mooi dingetje wel, met twee van die netjes. Toen de snacks erin gingen hoorde je het echt zo fijn borrelen. Ken je dat geluid? Kan ik echt van genieten. Echt zo’n moment dat je even weg kan dromen in je eigen wereld. Terwijl de kok allerlei sauzen op een schaal flikkerde zochten wij de bank op om samenvattingen te kijken. Go Ahead Eagles-NEC was als eerste.

IMG_5530

Voor de fijnproevers

Heb je die eerste goal van de wedstrijd nog eens goed teruggekeken? Die combinatie was echt mooi. Baas die van Der Venne inspeelt, die op zijn weer kaatst op Baas, die opvolgend Van Moorsel inspeelt, die weer kaatst op Van der Venne, die Langedijk wegstuurt in de diepte. Echt prachtig! Hoge school combinatie. NEC is daar op alle momenten een stapje te laat. De voorzet van Langedijk precies op maat bij Navratil, die matig afdrukt zodat van Moorsel nog even bij moet springen om af te maken. Bij dat doelpunt gaat zo veel goed. Echt smullen. Deden we ook toen de eerste schaal met hapjes op tafel kwam. Met drie man moesten we nog aardig door eten, zodat het niet te koud te werd. Met dat eten ben je snel afgeleid, maar gelukkig worden samenvattingen op FOX op vrijdagavond regelmatig herhaald. We hebben het weleens zo bont gemaakt dat we vier keer dezelfde samenvattingen keken. Dus niet alleen Go Ahead Eagles, maar ook die TOP Oss-FC Eindhoven. Vrijdagavond bleef het bij drie keer.

Dé samenvatting

De tweede goal was ook prima ingeknikt voor Van Der Venne, die ‘het gevoel’ weer terug lijkt te hebben, met al zijn doelpunten deze week. Dat had die even nodig denk ik, na zijn wat mindere fase de afgelopen weken. Die vrije trap van Veldmate was er ook eentje om in te lijsten. Wat een fantastische curve zat daar aan. Veldmate sowieso neusje voor de goal heeft sinds deze week ook. De 4-2 tikte die ook slim in. 4-2!!! Na 37 minuten. Heb ik in mijn Go Ahead Eagles carrière nog nooit meegemaakt. Over de tweede helft heb ik een dubbel gevoel. We hadden het zelf af moeten maken en niet weg mogen geven, maar we zijn ook nog eens genaaid. Die penalty bij de 4-3 was net zoveel penalty als bij Navratil in de blessuretijd. Op scheidsrechtervlak gaat er nog weleens wat mis bij wedstrijden van ons. Laat ik het zo netjes omschrijven.

Ik heb wel weer het idee dat we op de goede weg zijn. Zoals gezegd niet om kampioen te worden, maar wel om het seizoen bij de eerste vijf af te sluiten en daarna te verrassen in de play-offs. Jij zei in je vorige brief wel dat FC Twente nog wel punten gaat verspelen. Dat denk ik ook (te beginnen aanstaande maandag tegen Jong PSV) maar het probleem is dat wij dat ook doen, dus dan loop je alsnog niet in. Dus nu nog dertien wedstrijden om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst en vooral om te rijpen voor de play-offs.

De tweede volle schaal met snacks kwam er uiteindelijk ook nog en uiteraard ging die volledig op. Net op dat moment kwam die 1-0 ook weer voorbij op FOX. Echt een topdoelpunt. Wonderschoon. Uit het boekje!

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s