Roodgele Brieven (49) : Op zoek naar oplossingen

Hey Niet te Kraken,

Mooi verhaal over Alfred Knippenberg in brief nummer 48. Je hebt straks de eer om nummer 50 te schrijven. Jammer dat dat type voetballer als Knippenberg niet meer bestaat. Hier in Deventer heb ik er in ieder geval en tijdenlang geen een gezien. De Knip dolde eens vanuit de aftrap tien spelers van NEC weet ik nog. Om daarna er met twee benen in te vliegen omdat hij de bal te ver vooruit had gespeeld. Schitterend. Een vriend van mij was ooit Pupil van de Week en die kreeg dan van De Knip, die ook op de bank zat, allemaal Marsen en Snickers. Hij had zijn zakken er vol mee. Lijkt me een hele ervaring om als kleine jongen naast De Knip te zitten. Ikzelf heb ooit tegen Victor Sikora gevoetbald toen ik nog jong was. Ik weet het niet zeker, maar ik denk in de D1 ofzo. Hij speelde toen nog bij Roda Deventer. Voor het seizoen speelde we bekerpotjes en dan zat je opeens bij hele goede clubs, die veel hoger speelden, in de poule. Wij waren niet zo goed. Het niveauverschil was die avond vrij groot. We verloren met 28-0. Sikora werd gewoon elke keer diep gestuurd en dan was het weer raak. Ik heb het niet bijgehouden hoeveel doelpunten hij maakte, maar het zullen er zeker tien zijn geweest. Dat ging allemaal vrij makkelijk. Moet ik wel bij zeggen dat we een dag voor de wedstrijd keihard getraind hadden en er daardoor wat pijntjes waren her en der. Ook waren er drie spelers nog op vakantie. Anders was het vast maar 25-0 geworden. Zes jaar later speelde Sikora in het eerste van Go Ahead Eagles, een beetje om Bram Marbus heen.

Ik lag vrijdag op de bank FC Twente te kijken en toen ze in blessuretijd die penalty cadeau kregen en afmaakten knakte er bij mij wat. Ook ik kreeg gedurende de wedstrijd ietsje meer hoop op misschien toch nog wat meer kans om dichterbij hun te kruipen op de ranglijst. Dat werd dus mooi even de kop ingedrukt en misschien heeft dat ook wel doorgewerkt in de hoofden van de spelers die gisteren aan de aftrap verschenen in Rotterdam. Anders kan ik het niet verklaren dat je je zo laat slachten. Sparta is niet opeens heel erg goed ofzo. Ongelofelijk hoe slap onze jongens speelden. Ik baseer dit overigens op schokkende beelden vanuit het uitvak op Facebook, een supersnelle samenvatting op FOX en commentaren van aanwezigen, want zelf heb ik het niet goed kunnen volgen. Ik dacht dat na ‘Jong PSV-uit’ de ondergrens wel aangetikt was, maar het kan dus nog lager en dat is best knap. Nee, ik begrijp niet hoe dat kan. Helemaal op een moment dat je je móet laten zien, ook met het oog op een goede klassering op de ranglijst. Want hoe matig het na de winterstop soms ook is, we weten ook hoe goed het kan zijn, met dezelfde spelers, en dus kan je in de play-offs gewoon verrassen. Daar ben ik nog steeds van overtuigd.

Acht punten uit zeven wedstrijd na de winterstop is gewoon te weinig. Misschien is er voor de winterstop wel té geforceerd op zoek gegaan naar aanvallend spel (lees: voetballen met een echte linker aanvaller), waardoor de zogenaamde balans in het elftal weg is? Het leek allemaal zo goed te staan in het begin. Misschien was het allemaal wat minder aanvallend met een middenvelder op linksbuiten, maar het zag er wel stabieler uit. Is een speler als Dzepar, als halve middenvelder/halve aanvaller dan net dat beetje verschil? Zeg het maar. Het begint er steeds meer op te lijken. Dit zijn wel echte voetbaldetails overigens en misschien heeft de staf wel statistieken klaar liggen, die bewijzen dat dit onzin is, maar ik ga in deze op mijn gevoel af.

Alle supporters zijn nu in ieder geval nog boos en/of teleurgesteld. Ook de trainer is dat, zag ik op RTV Oost. Gelukkig maar, anders was het ook niet goed geweest. Hij moet op zoek naar oplossingen. Er is om afgelopen zondag te vergeten maar één optie: Revanche! Dat kan vrijdag dus al weer tegen MVV. Laten zij net in de winning mood zijn met vijf overwinningen op rij. Ik hoop dat Thomas Verheijdt zijn minuten weer gaat maken. Oorlog in de zestien ben ik voorstander van, maar dan wel met een middenvelder aan de linker buitenkant. Gevoelsmatig heb ik er dan voor de lange termijn weer vertrouwen in.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s