Roodgele Brieven (51) : Nieuwe invloeden

Hey Niet te Kraken,

Dat was een goede revanche van de farce tegen Sparta afgelopen vrijdag. Ik heb een Go Ahead Eagles gezien dat gedisciplineerd speelde en MVV eigenlijk geen kans gaf. Het duurde allemaal wel even tot de twee doelpunten vielen, maar dat het verdiend was lijkt me logisch. Nu proberen dit te consolideren en niet meer zulke misstappen maken zoals tegen Jong PSV en Sparta. Dan kunnen we in de play-offs verrassen, daar ben ik van overtuigd. Maar dit duurt allemaal nog even. Eerst FC Volendam morgen. Hebben we goede herinneringen natuurlijk, nog steeds. Daar zijn we toch maar mooi even gepromoveerd een aantal jaar geleden. Nog mooier waren de tijden dat we op eigen vervoer erheen mochten voor een gezellig middagje op ‘De Dijk’, maar dat is momenteel helaas verleden tijd.

Ondertussen is de club druk in beweging. Er werd door de supporters eigenlijk niet zo veel aandacht aan besteed, een stuk minder commentaar in ieder geval als bij een matige wedstrijd, maar de binnenkomst als aandeelhouder van Alex Kroes is wel een heel interessante. Kroes lijkt, als de KNVB het allemaal goedkeurt, een heel belangrijke rol te gaan vervullen bij club. De club heeft niet aangegeven hoeveel aandelen hij heeft overgenomen. Wordt hij de grootste aandeelhouder, en hoe groot is het belang van Hans de Vroome nog? Dat dit een zeer interessante wending is, is wel duidelijk. Kroes was dus eerder eigenaar van de Sport Entertainment Group, een groot makelaarskantoor. Vorig jaar flirtte hij nog met het Belgische Geel, om daar te investeren. Kroes zocht een nieuwe uitdaging en dat is dus nu Go Ahead Eagles geworden. Zijn woorden in het persbericht zijn mooi:

‘Hard werken, daar sta ik voor en ik zal dan ook de komende jaren mijn volle energie en tijd in de club gaan steken. Mijn in het topvoetbal opgebouwde kennis, kunde en netwerk zal ik hiervoor gebruiken. Een goede jeugdopleiding, een slim transferbeleid en gestructureerd, planmatig werken, zodat we stap voor stap de lijn omhoog voortzetten. Dit alles binnen het beleid dat Hans de Vroome en zijn medebestuurders de afgelopen jaren hebben ingezet, namelijk sportief gezond en financieel verantwoord. Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan aan de Vetkampstraat en samen met iedereen met een rood-geel hart de schouders eronder te zetten.’

Maar heb jij weleens slechte woorden in een persbericht gelezen? Er zijn nog veel vragen rondom de invulling van zijn rol en we moeten echt vertrouwen op de mensen die hem hierheen hebben gehaald denk ik. Het is vooral spannend. Het verkopen van aandelen is niet zomaar iets. Wat is Kroes van plan? Gaat het geleidelijk te werk of knalt hij er meteen vol in vanaf aankomend seizoen? Dat het een zakenman is heeft hij wel bewezen bij zijn vorige bedrijf (hier een interview uit 2015) en hoe projecteert hij dat op Go Ahead Eagles? Dat we met Go Ahead Eagles toe zijn aan een nieuwe stap is duidelijk. De Vroome heeft al een aantal keren aangegeven dat hij het rustiger aan wil gaan doen en dus moeten er stappen gemaakt worden. Dit is een gedurfde, maar misschien ook wel een logische stap.

IMG_5909

Laat ik afsluiten met iets luchtigs. Ik zag dat Thomas Verheydt gisteren lekker op het fietsje, van zijn vriendin, naar het werk ging. Dat maak je tegenwoordig niet meer zo vaak mee. Ik vraag me eigenlijk ook af of er een fietsenstalling is naast het spelershome. Verheydt heeft een mooie stijl van fietsen. Zo ver mogelijk achterover hangend, met zijn hakken op de pedalen en de benen zo wijd mogelijk, zodat inhalen voor een achterligger onmogelijk wordt. Maar misschien komt deze stijl wel omdat de fiets eigenlijk te klein voor hem is. Gelukkig was er niets elektrisch aan deze fiets te zien, zoals het hoort. Het scheelt in ieder geval weer een reiskostenvergoeding voor de club. Win win.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s