Roodgele Brieven (53) : Dé derby (2)

Hey Niet te Kraken,

Die wegebbende focus van jou, waar je het in je vorige brief over had, begrijp ik wel. Eigenlijk voetballen we de rest van de competitie niet meer echt ergens voor. De plek in de tweede ronde van de play-offs lijkt wel veiliggesteld. Het heeft iets vrijblijvends die negen wedstrijden die nog volgen. Daarna begint het seizoen weer opnieuw. Het is een soort oefenperiode voor die play-offs. Trainer John Stegeman moet ervoor zorgen dat de diepe dalen eruit gaan, zoals tegen Sparta, maar ook zoals tegen Helmond Sport, want een gelijkspel daar vind ik eigenlijk een nederlaag. Het verbaast me net als jij dat de clubwatcher van de Stentor geen interview heeft gedaan met de nieuwe aandeelhouder Alex Kroes. Het lijkt me toch dat de clubwather daar meer over wil weten. Ik vind het boeiender iets over Alex Kroes te lezen dan het zoveelste verhaal van een speler die in het recente verleden bij Go Ahead Eagles speelde.​ Items met Dennis Hulshoff zijn uiteraard altijd welkom. Maar misschien houdt Go Ahead Eagles zelf wel de regie in handen. Dat zou ik ook wel weer goed vinden. Net als bijvoorbeeld bij transfers. Het zou mooi zijn als de club daar ook de regie in houdt. Dus geen nieuwtjes meer via een voorzitter of een journalist, maar alles in eigen hand.

​Het is jammer dat we al zo ver achter de eerste plek staan inmiddels. Dat maakt de wedstrijd van aanstaande zondag toch net iets minder speciaal. Maar als je dat even wegdenkt heb ik er wel zin in. Sowieso heb ik goede herinneringen aan de laatste zondagmiddagwedstrijd in de Adelaarshorst. ‘Roda JC-thuis’ was misschien wel de mooiste wedstrijd van dit seizoen. Die ontlading na die doelpunten was echt mooi. Ook al mocht het niet van trainer Stegeman, rondom die tijd was het wel genieten van de plek op de ranglijst, zo lekker bovenaan. Hoewel ik Twente over het algemeen niet best vind voetballen, gaat het momenteel toch best makkelijk voor ze. Anders kan ik het niet uitleggen dat ze nu zo ver los staan. Ik vind dat gek als je ze soms ziet ploeteren. ​

​Zonder er te veel druk op te leggen is dit toch wel dé wedstrijd van het seizoen. Deze pot heb ik al ver geleden omcirkeld in mijn digitale agenda op mijn iPhone. Voor de supporter zijn dit de toetjes mét slagroom. ‘NEC-thuis’, ‘Cambuur-thuis’, allemaal leuk hoor, maar ‘Twente-thuis’ is toch wel het affiche. Het zegt ook genoeg dat deze wedstrijd al twee maanden uitverkocht is. De hele historie en anti-Twente-stemming  helpt hier natuurlijk flink aan mee. Misschien heb ik het al eens in een eerdere brief aangehaald, maar ik vond ze in Enschede op een gegeven moment best wel denigrerend doen naar ons. Dan kan je het in een later stadium terug verwachten als het bij jezelf wat minder gaat. Net als Twente-supporters die na een eventuele overwinning dingen gaan aanhalen die wij dan weer gebruikt hebben de afgelopen tijd. Dat hoort er ook bij vind ik. Er wordt tegenwoordig al zo veel geslijmd bij elkaar. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld onzin om ondersteunend te klappen als er bij iemand van de tegenpartij iets ergs gebeurd is. Een beetje vijandigheid kan geen kwaad, als het maar niet doorslaat.​

​Ik heb me voorgenomen zo veel mogelijk derbygevoel mee te pakken dit weekend. Daar kan je heel ver in gaan, want sommige supporters beginnen op vrijdagavond al. Zaterdagochtend is er de laatste training, die dit keer zonder vuurwerk geopend moet worden. Zaterdagavond zijn er ook her en der feestjes gepland en zondag begint het allemaal ook erg vroeg. In een app-groep waar ik in zit, wordt 9.00 uur ‘beginnen’ geopperd. Vind ik vroeg, maar ik ga wel. Op het supportersplein staat weer eens een zangertje, iets wat ook altijd sfeer verhogend wil helpen en dan aansluiten in de rij om naar binnen te gaan om daarna zonder alcohol de wedstrijd te kijken. Is weer eens wat anders. Laat deze drooglegging geen opmaat zijn voor meer paniekzaaierij dit gehele weekend.

Bora

​Vanaf halfdrie is het aan de spelers, maar dat hoef ik hen niet te vertellen.​ Tot 12.00 uur zondag kan je overigens nog de eindstand voorspellen. Dat kan tegenwoordig overal, als je een beetje wil gokken, maar mijn oog viel op de Facebookpagina van Bora Yasan. Hij moet bekend zijn door zijn zogenaamde ‘Hotdog-bike’. Ik heb hem nog nooit zien fietsen, maar ik werd getriggerd door de prijsvraag. Als je de uitslag goed voorspelt maak je kans een heerlijke hapjesschaal. Plakjes worst, balletjes gehakt, kaas zo te zien en nog wat ei. Ziet er echt goed uit. Een heuse aanrader denk ik. Ik zet in op 2-1!

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s