Roodgele Brieven (55) : De week van de ‘moetjes’

Hey Niet te Kraken,

Eerlijk is eerlijk, dit is niet de voetbalweek waar we het meest naar uit hebben gekeken voor dit seizoen, ondanks dat we twee keer thuis spelen. ‘Telstar-thuis’ op een maandagavond is niet bepaalde een fijn affiche en dan krijgen we vrijdag Jong AZ op visite, misschien wel de minst in het oog springende tegenstander van deze competitie. Maar wat moet dat moet, dus zitten we er gewoon weer twee keer. Gisteren had ik echter best wel zin om naar het stadion te gaan eigenlijk. Maandagavond is niet mijn favoriete televisieavond, dus hoefde ik niks te missen. De spelers leken iets te makkelijk over de wedstrijd gedacht te hebben, maar daarover meer.

Die foto’s van ‘Twente-thuis’ waren inderdaad erg mooi. Je plaatste zelf al die foto van een juichende Verheydt en medespelers. Daar spatte de emotie vanaf. Sowieso zijn die zonnige zondagmiddagen in de Adelaarshorst erg fotogeniek. Aan de andere kant is een mooie avond met fel schijnende stadionlampen ook schitterend. Ooit ben ik wel aan iemands zijde bezig geweest met een boek vol foto’s van de Adelaarshorst, maar dat idee stierf in schoonheid. Zelf heb ik een boekje met foto’s van De Bosuil, het stadion van FC Antwerp. Een Nederlandse fotograaf, Marco Magielse, heeft dat stadion jarenlang gevolgd en heeft daar toen een boek van uitgebracht. Geen enkel hoekje blijft onbelicht en het eindresultaat is echt mooi. Een aanrader! Toch begint het bij mij altijd een beetje te jeuken als ons stadion zo veel aandacht krijgt. Het is dan net of het niet meer helemaal van onszelf is. Want dat is het natuurlijk wel. De Adelaarshorst is van ons. Wij mogen er het meeste van genieten. Klinkt misschien wat egoïstisch, maar ik moet er niet aan denken dat je bijvoorbeeld voor Boca Juniors bent en dat heel de wereld klaarkomt op jouw stadion. Dit weekend waren er allemaal groundhoppers in ons stadion en die kregen dan een rondleiding. Later op social media vind je dan allemaal foto’s terug van die mensen dat ze het allemaal zo mooi vonden. Dat is een compliment, maar ik ben dan ook altijd wel weer blij als ze weg zijn en het stadion gewoon weer van ons is.

IMG_6549

Een andere foto die ik mooi vond was van buiten het stadion. In de Veenweg groepeerden in betere tijden regelmatig gasten voor een bepaald huis. De vlag hing altijd uit. Dat was de laatste seizoenen een beetje weggeëbd, maar nu gelukkig weer in ere hersteld. Dit is zo’n Deventer supporterscultuurdingetje dat altijd moet blijven, al snap ik wel dat de hoofdbewoner er misschien een keer klaar mee is…

Heb je de nieuwe trailer van Home of Eus al gezien? Dat is veelbelovend hoor. Vorig seizoen werd er vooral veel gepraat, maar het lijkt er nu op dat we veel beleving terug gaan zien. Die Rocketboys doen dat altijd wel goed. Zij hebben daar gevoel voor. Volgende week begint het dus. Het is een mooie aanloop naar de play-offs. Zoals we al eens eerder gezegd hebben gaat het reguliere seizoen eigenlijk als een soort nachtkaars uit, dus alle extra aandacht is mooi meegenomen. Home of Eus springt in dat saaie gat. En dan is er nog het nieuwe initiatief van Club Kippenhok, de zogenaamde Memorial Garden. Bij deze Garden kan iedereen een willekeurige supporter herdenken. Ik geloof wel dat daar ‘een markt’ voor is, al klinkt dat een beetje gek misschien. De plek, binnen de stadionmuren, is al flink ontgroent afgelopen weekend, dus je zou de eerste contouren al voor kunnen stellen. Als de stadionmuur deze zomer nog even flink aangepakt wordt, ziet het er allemaal weer lekker fris uit.

img_6556

De supporters van Telstar hadden er ook veel zin in

Nou vooruit, nog even over voetbal dan. Dat was niet best gisteren, heel erg onrustig vooral. Ik ben wel benieuwd hoe de spelers, waarvan bekend is gemaakt dat hun contract (nog) niet verlengd is, het nieuws op hebben gepakt. Zou zoiets doorwerken in zo’n groep? Of individueel? Misschien knakt er wel iets in het vertrouwen van een speler. Dat zou best kunnen. Telstar profiteerde gisteren optimaal van de onrust in onze ploeg. Zelden heb ik ons zo veel balverlies zien lijden. Het begon natuurlijk al bij de kadootje bij de 0-1. De noodzakelijke wissel van Navratil hielp ons ook al niet veel verder. Alle automatismen, wat normaal onze kracht is leken verdwenen, en dan gaan we uiteindelijk verdedigend schutteren, dat hebben we dit seizoen wel vaker gezien. Een overwinning had ons in een zetel richting de derde plaats op de plaatst gebracht, maar nu ga je toch weer achterom kijken. Aan de andere kant is deze nederlaag hoopgevend voor aanstaande vrijdag, aangezien Go Ahead Eagles altijd wint als de voorgaande wedstrijd verloren is. ‘Jong AZ-thuis’… Weer een ‘moetje’.

Met roodgele groet,
Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s