Roodgele Brieven (59) : Op naar de Play-offs

Hey Niet te Kraken,

We hikten er al een paar weken tegenaan maar sinds gisteren is het dus officieel. We slaan een ronde play-offs over. Helemaal prima natuurlijk. Allereerst een superknappe comeback na vorig seizoen. We hebben het denk al wel vijftig keer gezegd, maar het is nu eenmaal heel knap. Alle credits naar de technische mensen. Eindelijk wonnen we gisteren een keer van Jong PSV, toch wel een angstgegner. Ik kneep ‘m toch wel een beetje, helemaal na het debacle tegen Jong Ajax afgelopen maandag. Die nederlaag kwam wel weer even aan. We kunnen soms zo verschrikkelijk door het ijs zakken, dat is zorgwekkend met de play-offs in aantocht. Thuiswedstrijden ben ik helemaal niet angstig voor, maar het zal je toch gebeuren dat je bij een uitwedstrijd tegen bijvoorbeeld Almere City Efsie of Den Bosch helemaal weggeeft. Dan moet ik altijd denken aan een play-offwedstrijd tegen Veendam, een jaar of tien geleden, met Mike Snoei nog aan het roer. Iedereen had zin in die play-offs, het uitvak aardig vol, en na tien minuten stond het al 2-0, voor Veendam. Tien minuten voor tijd stond het 3-1. Een matige tussenstand, maar op zich nog weinig aan de hand, want dat zouden we dan thuis wel rechttrekken. Kwam Martin Drent er nog even in bij hun en die scoorde er twee extra, met als resultaat een klinkende 5-1 eindstand op het bord. Met de decepties van dit seizoen in het achterhoofd hou je daar toch soms rekening mee. Of is dat doemdenken?

IMG_6951

Die hele play-offs zijn nog wel heel ver weg. Door dat hele gedoe met die competitieverschuiving kan het zomaar zijn dat we pas zondag 19 mei de eerste wedstrijd spelen. Dat is zestien dagen na de laatste competitiewedstrijd. We hebben het altijd over spelritme, maar dat is er dan niet bij, met die fikse onderbreking. Aan de andere kant is het misschien wel beter, want ik lees veel berichten over vermoeide spelers en kleine blessures. Die kunnen in die tussentijd dan opgelapt worden.  Maar onderschat ook de onderbreking voor ons, supporters, niet. Misschien zit ik zelf nu al wel een beetje in die onderbreking richting eerste play-offwedstrijd. Die wedstrijden tegen Oss, RKC en Den Bosch geloof ik allemaal wel. Tegen RKC thuis ga ik uiteraard wel, maar voor mij is dat een veredeld zomeravondpartijtje. In die tussentijd moet er ergens een vlam ontstaan zodat in ieder geval ik op en top aan die play-offs kan beginnen. Ik weet niet hoe andere supporters daar in staan, maar dat is mijn gevoel. Het is in ieder geval niet zo dat je makkelijk in een soort flow terecht kan komen. Je hebt straks twee weken (ik ga van het positieve uit) play-offs en dan moet je uit het niks knallen.

​Ik wil ook nog wel even reageren op mezelf naar aanleiding van de vorige brief, waarin ik begon over het verbeteren van de sfeer en het initiatief van het Sfeerteam. Jij haalde in jouw brief al aan dat je voorstander bent van ‘spontane sfeer’. Ben ik helemaal met je eens, dat vind ik ook het mooiste. Tegen Jong PSV was er in de tweede helft ook opeens veel sfeer.  De B-side roerde zich, alsof sommige lieden zich wilden bewijzen. Zo van ‘wij willen gewoon op de B-side blijven en dat laten we dubbel zo hard horen’. Dat was vast niet het geval, maar dat idee had ik wel even. Wat mij betreft wordt het ook geen zangkoor zoals bij De Graafschap, met ritmisch gedoe en handgeklap de héle wedstrijd. Uiteindelijk ligt het aan de wedstrijd zelf. Maar een steuntje in de rug kan nooit kwaad, dus ik sta nog steeds achter het initiatief. Misschien al wel met het oog op de play-offs. Het slaat dan ook zeker over op de rest van het stadion en nog belangrijker: op de spelers op het veld. Maar misschien zijn we ook weleens te kritisch op onszelf hè. Als ik lees dat die trainer van Jong PSV onder de indruk was van de sfeer van gisterenavond, dan denk ik: Je moest eens weten, dit was eigenlijk nog niks.

En nu ga ik roodgele eieren zoeken. Tot snel!

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s