Roodgele Brieven (67) : Nog een keer vlammen

Hey Niet te Kraken,

Je hebt wel iets gemist hoor zondag, maar dat vertel ik later wel kort samengevat. Je beschrijving van die amateurclub is prachtig. Jammer dat dat soort clubjes niet meer zo veel bestaan. Hoe kneuteriger hoe beter. Ik kan me uit mijn carrière als middelmatig voetballer nog een uitwedstrijd herinneren of in Wichmond of in Hall, dat weet ik niet meer zeker. Socii of SHE dus. De club had geen kantine en dus zaten we met ons elftal voor de wedstrijd in een dorpskroeg. Daar vanuit werd alles geregeld door die club die ochtend. Zo kon het gebeuren dat een teamspeler ’s ochtends om negen uur, met een balletje mayo als ontbijt, de plaatselijke gokkast leeghaalde. Leuke herinneringen.

IMG_7685

Afgelopen zondag was eigenlijk een perfecte voetbalmiddag, ondanks het vroege tijdstip waar we allemaal een beetje tegenop zagen. Het mooie weer maakte alles goed. Het was al vroeg druk op de Brink, voornamelijk met supporters die mee gingen lopen in de supporterstocht naar het stadion. Het zag er zo mooi uit allemaal dat ik maar besloot om net als in de tijden van Kowet.nl rond te fietsen en foto’s te schieten van het hele gebeuren. Het verschil met tien jaar geleden was dat er tal van fotografen voor mijn neus stonden en betere foto’s maakten met flinke apparatuur. Je hebt de resultaten al wel gezien her en der op het wereld wijde web. Ik wist overigens niet dat het Sfeerteam al vijftien jaar bestaat, maar zondag hebben ze dat laten weten. In die vijftien jaar hebben ze al flink wat mooie doeken gemaakt en op andere manier aanwezig geweest rondom wedstrijden van Go Ahead Eagles. Uiteindelijk kan je sfeer niet regisseren, maar  zij geven in ieder geval elke keer een goede voorzet.

717C4B9A-5F06-492C-90AE-B97D4AAF9967

De wedstrijd zelf was boeiend. De statistieken zeiden genoeg. We waren heer en meester en vergaten onszelf te belonen. Het verhaal van het seizoen eigenlijk hè. FC Den Bosch werd een paar keer gevaarlijk en scoorden er meteen twee. Die gave hebben wij nog niet, maar wie weet vandaag. Na de wedstrijd afgelopen zondag had ik er geen vertrouwen meer in. Dat kwam voornamelijk door de gemiste penalty. Die hakte er wel in. Gaat die erin, staat het 3-2 en mag je in Den Bosch gelijkspelen. Nu wordt er echt verwacht dat we gaan winnen of veel doelpunten gaan maken.  Maar je weet hoe het werkt als supporter. Op zondag heb je er geen vertrouwen meer in en de woensdag erop kan alles opeens anders zijn. Het kan dus gewoon vandaag. Er zijn zoveel scenario’s mogelijk. En je hebt geluk nodig, heel veel geluk. FC Den Bosch had afgelopen zondag ook heel veel geluk. Wij hebben het geluk nodig dat we hadden in Venlo bijvoorbeeld, drie jaar geleden.

Straks stap ik dus vol goede moed de bus, met zes koude blikken, samen met die andere bijna vijfhonderd man. Unieke aantallen eigenlijk met dit bizarre tijdstip van halfzeven. Laat het maar een avondje worden waar we het over een paar jaar nog een keer over hebben, zo’n avond met alles erop en eraan. Ik wil er nog niet aan denken dat we er na vandaag uitliggen. Zaterdag wil ik naar Waalwijk of naar de Adelaarshorst en ik neem aan dat spelers dat ook willen.

IMG_7711

Hopelijk worden deze bekers aankomende week nog een keer gebruikt

 

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s