Roodgele Brieven (69) : De finale

Hey Niet te Kraken,

Jouw beschrijving van de gebeurtenissen op de hoofdtribune van afgelopen week in Den Bosch komen me wel bekend voor. Supporters van Go Ahead Eagles hebben een gave om kaarten te regelen voor hoofdtribunes als het ergens om draait. Ik kan me de vorige play-offs ook goed herinneren waar tegen VVV en De Graafschap honderden supporters op de hoofdtribune zaten. Zaterdag tegen RKC was het niet veel anders. Vanuit het uitvak, waar ik stond, was te zien dat er weer genoeg supporters uit Deventer meegereisd waren. Misschien zat jij er ook wel tussen. Echt genoten hebben ze niet volgens mij. De wedstrijd was niet om aan te zien. Go Ahead Eagles speelde niet overtuigend. Eigenlijk hebben we geen een echt uitgespeelde kans gehad. Dan deed RKC het de eerste helft wel wat beter. Het is dat Gino Bosz scherp was anders hadden we gewoon met 1-0 achter gestaan in de rust. Na rust speelden we wel iets beter, maar daar is ook alles mee gezegd.

Tegen FC Den Bosch uit was het eigenlijk niet veel anders. Daar overtuigden we ook al niet. Maar die ontlading na dat doelpunt van Veldmate zal ik niet snel vergeten. Dat was mooi hè. Ik had nergens meer op gerekend eigenlijk en dan valt die toch. Het deed me denken aan de uitwedstrijd in 2012 in Sittard. Als we daar een puntje zouden pakken haalden we de play-offs. Vierhonderd man in het uitvak en Freek Heerkens kopte toen de gelijkmaker erin in blessuretijd. Ook toen was er een schitterende ontlading. Of het doelpunt van Koen van der Biezen tegen Willem 2 in 2010. Ik wil wel vaker in de laatste minuut winnen, daar heb ik totaal geen problemen mee.

img_8120-1

Nog een nachtje slapen tot aan de wedstrijd van morgen, dé finale. Ondanks dat RKC momenteel beter in vorm is heb ik er wel vertrouwen in. Wij kunnen thuis goede wedstrijden neerzetten, zoals tegen FC Den Bosch vorige week. Als de spelers dat niveau halen, moet het helemaal goed komen, daar ben ik van overtuigd. Alleen die 0-0 tussenstand zit me niet lekker. Dat is geen goede uitgangspositie. Verder kunnen we er alle clichés weer op los laten, maar dat hebben we de laatste weken al genoeg gedaan. Je kan er geen peil op trekken. De play-offs zijn een loterij. Zo, maak ik er toch nog even eentje…

Een finale op een dinsdag, ik kan er maar moeilijk aan wennen. Qua ultieme voorbereiding op de wedstrijd zitten we als supporters niet goed. Zelf moet ik overdags gewoon werken, dus het wordt een spoedklus tussendoor. Wéér ergens vette hap scoren. De cafetaria’s in Deventer moeten ook profijt hebben van deze play-offs. Je gaat niet snel wat koken van tevoren. De weg naar de cafetaria is snel gevonden. Vanaf donderdag (met potlood staat de huldiging in de agenda) kunnen we weer compenseren, met normaal eten en misschien wat meer beweging. En dan is er nog de staking van het openbaar vervoer. Ik kom zelf altijd op de fiets naar het stadion, maar ik begrijp best dat het voor mensen buiten Deventer een lastig karwei is morgen. Ik wens hun veel creativiteit toe, helemaal als er gefeest moet worden na de tijd. Dat is wel een voordeel van de vroege aftrap morgen. Dan kan je volle bak gaan en toch nog ‘op tijd’ thuis zijn.

img_8122-1

Ik weet niet hoe jij dat doet, maar tot aan de aftrap van morgen zit ik alleen maar met alle mogelijke scenario’s in mijn hoofd, en bijzaken als kleding en het weer. Zo vaak promoveer je niet, dus moet je wel kleding aan hebben waar je je lekker in voelt. En het weer hè. Het is moeilijk weer. Afgelopen zaterdag ook al. In de groepsapp ‘RKC-away’ waren er felle discussies over wat we aan moesten. Jas aan? Vestje aan? Dubbele laagjes? Toch een regenjas voor de zekerheid? Issues hoor. Als je tegen Jong Utrecht speelt maakt dat allemaal niet zo veel uit, maar nu met zo’n finale moet alles kloppen. Wij eisen dat ook van de spelers, dus dan moeten we dat ook van onszelf verlangen. Ik duik nog maar een keer de kast in, want wat ik nu klaar heb liggen, ben ik toch niet helemaal zeker van.

Succes morgen!

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s