Roodgele Brieven (5) : Snelle in de Adelaarshorst

Hey Niet te Kraken,

Voordat ik op je brief in ga, moet ik even terugblikken op mijn voorgaande brief, waarin ik me afvroeg wat nou de mooiste promotie was. Ik had er, zoals je gezien hebt op Twitter, een polletje tegenaan gegooid en daar won met 51% de promotie van 2013. Misschien niet echt verrassend, maar wel goed om even duidelijk te hebben. Hoeven we daar niet meer over te discussiëren. Al snap ik dat voor jou de promotie in 1992 veel onvergetelijker was. Is ook wel een verhaal op zich, een meisje meenemen op date naar de meest onrustige wedstrijd in Deventer ooit. Mooi verhaal voor op verjaardagen.

Nu over naar jouw brief en die ‘ophef’ over dat berichtje van dat ‘samenwerken’ met Red Bull Leipzig en de daaropvolgende conclusie dat we een cultuurbewaker nodig hebben. Een partij die voor continuïteit zorgt, boven de partijen staat en enkele essentiële clubzaken bewaakt, zoals het clubtenue -logo, -naam en stadion, zoals je mooi beschreef. Er ging me iets dagen, maar we hebben dus al iets soortgelijks. In een bericht op de officiële site van maart 2019 stond de volgende passage: 

De Stichting Go Ahead Eagles / Betaald Voetbal Deventer (bestuurders Jeroen Prinsen, Edwin de Witte en Joop Boeyen) blijft aandeelhouder met een ‘gouden aandeel’. In dit ‘gouden aandeel’ zijn onder meer de continuïteit en de identiteit van de club ondergebracht. 

Er is dus wel over nagedacht, maar ik moet zeggen dat de aangegeven punten wat summier zijn. Dat mag wat specifieker en gewoon vermeld staan op de officiële clubkanalen. En wat je zegt, daar mogen we ons als supporters best mee bemoeien. 

Je vroeg je af of ik al naar het nieuwe seizoen snak, maar ik heb dat nog niet zo. Ik ben ook geen fan meer van die transfernieuwtjes. Misschien had ik dat vroeger wel, maar het begint me steeds meer tegen te staan. Bij elk krantenbericht over een andere club waar spelers moeten vertrekken worden die spelers automatisch weer aan Go Ahead Eagles gelinkt door supporters die graag nieuwtjes willen hebben. Inmiddels hebben we alle Nederlandse spitsen al wel voorbij zien komen in het geruchtencircuit. Dit weekend zag ik zelfs iemand die Jeffrey Bruma tipte. Dat is een verdediger die miljoenen verdient. Alsof hij naar Deventer wil komen… Ik zit in de fase dat ik hoop dat de club alle spelers uit het niks bekendmaakt. Dus iemand die niet het geruchtencircuit voorbijkomt en ook niet door de krant gemeld wordt.  Zo hoop ik de aankomende weken ook op een aantal van deze verrassingen. Ik ben uiteraard wel nieuwsgierig met welke versterkingen ze komen. Probeer een Jay Gorter en Sam Beukema maar eens te vervangen. Best een pittige opdracht.  

Het leukste wat ik afgelopen weekend zag was Snelle in De Kuip. Ik weet even niet of hij nou tegenwoordig zanger, rapper of wat doen ook is, maar hij doet het hartstikke goed, de zoon van onze oud-keeper Jan Bos. Voor de mensen die het niet gezien hebben, hij deed de soundcheck van de zogenaamde Live Streamers in een uitshirt van Go Ahead Eagles en dat werd zoals je hieronder kan zien vastgelegd en veelvuldig gedeeld.

Snelle is dus ergens supporter van Go Ahead Eagles. Ik heb geen idee of hij weleens komt, maar hij toonde zich hier een goede ambassadeur. Ik ken inmiddels ook bijna alle liedjes van Snelle. Zelf luister ik de laatste weken vooral naar The Black Keys en Brant Bjork met zijn nieuwe bandje Stöner, al vind ik dat nummer over Kees van Wonderen van de Fijnste Klootzakken ook aardig. Mijn dochter is groot fan van Snelle. Ze kan bijvoorbeeld de tekst van dat liedje met Maan, schijnt een hitje te zijn overigens, helemaal meezingen. Het is heel aandoenlijk. Maar ik zat dus zondag in de zon een beetje weg te dromen en mij lijkt het wel mooi als Snelle de Adelaarshorst vol speelt. Als iemand, behalve onze jongens natuurlijk, het kan is hij het. Een meer ‘booming’ artiest ga je niet krijgen. Het moet allemaal wel wat beter aangepakt worden als dat geflopte concert ergens in 2004, maar er zal best een organisatie zijn die hier brood in ziet. Is toch mooi, zo’n veld vol mensen. De Leo Halle-tribune openstellen voor publiek, een groot podium en dan een concertje van anderhalf uur. De rest mag hij zelf invullen. In het voorprogramma misschien nog een paar lokale helden om het plaatje compleet te maken. Ik zie kansen. Wat jij?

Roodgele groet, 

Robert 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s